Прием 2020/2021 година

График за прием 2020/2021 учебна година

За начина на подаване на заявление онлайн може да се информирате от приложеното указание ТУК .

Българското училище е онова свято пространство, в което прекарваме дванадесет години от живота си, за да учим, да усвояваме знания и умения и да откриваме. Всички задачи, които си поставя училището, са свързани с бъдещето ни , а това да бъдем задружни и да работим в екип, научаваме само в училище.

Любимото школо е съкровищница, от която всеки взема толкова, колкото индивидуалните му възможности позволяват. А професионална гимназия по туризъм „АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ” ГР. ПЛЕВЕН показва, че хиляди успяват да вземат значително богатство от нея. Аз избрах да уча там, защото познанията ще ми дадат една добра реализация в желаната професия. Аз съм една от всички тези хиляди, които са успели и успяват през 24-годишната история на училището.

 Наградите на училището свидетелстват за качествата на учителския състав и за амбициите му не само да поддържа жив просветителския дух, но и да се разширява и усъвършенства професионалният опит. Наградите представляват доказателство за стремежа на преподавателите и учениците да съхраняват и развиват българското образование и култура.

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ” ГР. ПЛЕВЕН, успява не само да преодолее пространството на времето, но и да се развива съобразно съвременните изисквания. Специалностите в училището са модерни, актуални и търсени. Прекрасно е усещането да учиш в едно такова учебно заведение. Именно традициите създават усещане за дълг и отговорност. Амбициозните проекти на гимназията са свързани не само с широка гама от интереси в образованието, но и в културата и спорта. Високото качество на преподаване, разнообразните конкурси и състезания изграждат възможностите ни на личности.

Гордея се ,че учих в реномирано училище, което отговаря на съвременните изисквания. Избрах училище, което дава знания и умения и вече мога да видя резултата. Оттук започна моят старт и възможност сега да продължа образованието си във Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий” , Стопански факултет „Туризъм”. Тук надграждам знанията си и добивам нови,под зоркото око на компетентни преподаватели, с надеждата да стана толкова добра,и един ден и аз да предам своите знания като преподавател, натрупани в тези две учебни заведения. Длъжна съм да постигна това задължително ниво и да го отстоявам през целия си жизнен път. Защото да завършиш ПГ ПО ТУРИЗЪМ – ПЛЕВЕН, е една представителна визитна картичка за всеки от нас и сигурен залог за бъдещата ни успешна реализация в професията и в живота.

Уважаеми седмокласници,

Не се замисляйте,

изберете училището което ще ви даде много знания и професионални умения. Напомням ви, че започва още една година от историята на ПГ ПО ТУРИЗЪМ -ПЛЕВЕН. Тя ще бъде различна, много по-успешна от предишните. Сега е наш ред да напишем историята й и да следваме дългогодишните й традиции. Сега е наш ред да оставим своята следа и принос, да запазим ценностите на гимназията и да ги предадем на идните поколения.

Не се притеснявайте, ако имате колебания относносно избора си да ме попитате за всички възможности, които биха ви предложили гимназията и добрите преподавателите в нея.


Обучение в ПГТ