Юбилей 25 години

ПРОФЕСИОНАЛНА  ГИМНАЗИЯ  ПО  ТУРИЗЪМ „АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ”

ГРАД ПЛЕВЕН

В празничната седмица, посветена на 25.годишния  юбилей на ПГТ „Ал.Константинов“ се проведе съвместна инициатива на клубовете по интереси „ Пътешественик“   и „Медии и реклама“ с ръководители г-жа Н.Реджова и М.Митовска. Домакин на събитието бе РИМ – Плевен. За поредна година екипите на двата клуба и историческият музей в града доказват, сътрудничеството е най- добрата рецепта за успешна работа. Учениците презентираха живота и творчеството на Алеко Константинов в  отдел“ Възраждане „ ‚ зала „Просветно и църковно  дело в Плевенски регион“ , а г-жа Елвира Конова , отговаряща за връзки с обществеността в музея ,изнесе  екскурзоводска беседа.

Какво по- подходящо място да си припомним  идеалите на Алеко  и  ролята на образованието днес , когато  героят  Бай Ганьо става все по- актуален ,коментираха участниците в събитието.


На 13 април 2021г. в ПГ по туризъм ,,Алеко Константинов“ се проведе вътрешно първенство по волейбол под надслов ,,Алеко спортува“ по случай 25-годишнината на училището. Ученици от различни класове се включиха с много желание и хъс за победа и се получи една оспорвана, интересна, пълна с обрати и много забавна игра. Г-н Монов благодари на всички ученици включили се в първенството.


В приятелски мач по случай 25-годишнината на училището ни, отборът на професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“,гр. Плевен, победи с резултат 7:0 отбора професионална гимназия по транспорт „Проф. Цветан Лазаров“, гр. Плевен.


Ученическо творчество.

Презентация за училището

Презентация за Алеко КонстантиновПрофесионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ – гр. Плевен е създадена в гр. Долна Митрополия през 1996 г., а през 2000 г. училището се премества в гр. Плевен, където съвместно с гимназията по транспорт използва една сграда.


От 2019 година, училището е иновативно. Интердисциплинарни уроци, внедрен хотелски софтуер Clock, социалната работа с деца и семейства в риск са иновациите, които ни отличават.


Отново през 2019 година спечелихме дарение от LightSource charity, което направи красиво и уютно нашето училище. Целта на проекта „Обичам  моето училище“ е да подкрепи образованието,  да подобри и осигури комфортна и релаксираща учебна среда  в училищата, да  повиши реализацията на креативния потенциал и осъзнатост на децата до 18-годишна възраст чрез декорация.

Беше изработен впечатляващ интериорен дизайн за училището ни. Стаите, коридорите и фоайетата са естетично украсени и в тях витае приказно-красива атмосфера.


Училищният сайт също бе обновен през 2019 година. Естетически, сайтът е в хармония с обновената училищна среда по проект „Обичам моето училище. Създадени бяха и YouTube канал и официална страница във Facebook.


През 2020 година бе открита новата специалност „Рекламна графика“ с професия „Дизайнер“. Компютърна зала с най-съвременни компютри ще е в помощ на учениците от специалността, които ще работят на специализирани софтуерни продукти: Adobe Photoshop, Adobe Illustrator,
CorelDRAW
CorelDRAW
CorelDRAW
CorelDRAW
CorelDRAW. А резултатите от тяхната софтуерна работа, те ще могат да видят след отпечатването с 3D принтер.


През 2020 година започна изграждането на новия физкултурен салон по програма „Региони в растеж“. От началото на учебната 2021/2022 година, учениците ще могат да се радват и на новия физкултурен салон.Клуб „Приложно изкуство“


Традиции в плевенския край


Алеко Константинов


ПРОФЕСИОНАЛНА  ГИМНАЗИЯ  ПО  ТУРИЗЪМ „АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ”

ГРАД ПЛЕВЕН

Във връзка с 25. Годишния  юбилей на ПГТ „Ал. Константинов“ бе проведен фотоконкурс на тема :“Вдигни очи, виж красотата около себе си!“ С много любов и талант участниците в конкурса търсиха различните гледни точки на посланието на Щастливеца:“ Опознай Родината , за да я обикнеш“  и се вглеждаха в света около себе си , за да открият красотата във всеки детайл.

Творбите бяха номинирани в няколко категории:

  1. Моята красива България
  2. Красотата на малките неща
  3. Небеса

За цялостно представяне в категориите са отличени следните ученици

  1. Ванеса Христова
  2. Лора Радева
  3. Петя Кръстева
  4. ДесиславаТрифонова
  5. Мелани Иванова , всички от 11 „Б“ клас.

Насладете се на уловените мигове  от нашите участници и не забравяйте, красотата е навсякъде около нас, просто трябва да  имаме очи .за да я забележим. До нови срещи в следващия фотоконкурс, приятели!