Новини 2020-2021


10 октомври, на този ден българските архивисти отбелязват своя професионален празник.По този повод днес в изложбената зала на Държавен архив Плевен сред част от най новите дарения бяха връчени традиционните годишни награди в три категории. В категория “Приятел на архива за 2019 г”.,имаше няколко номинации.За дългогодишното участие в перфектния избор,подготовка, обработка и подреждане на няколко тематични изложби както на местна, така и на държавно ниво с архивни материали, безапелационно грамотата бе присъдена на ПГ по туризъм “Алеко Константинов”Плевен.Наградата бе връчена на директора на ПГ по туризъм “Алеко Константинов” Малинка Маринова от началника на отдел “Държавен архив” Плевен Маринела Йорданова. Г-жа МАРИНОВА благодари на Държавен архив Плевен за предоставената възможност на ученици от ПГ по туризъм да участват в тези значими проекти.Това е доказателство за прекрасното партньорство между двете институции.ЧЕСТИТ ПРАЗНИК


При тържествена обстановка днес във военния клуб в Плевен бяха отличени български граждани, училища и читалища за активно участие в отбелязването на 75 години от Втората световна война.Проявата бе организирана от Съюза на ветераните от войните в България – Плевен с председател полковник Иван Смарандов. Със заповед на министъра на отбраната с юбилеен медал “75 от Втората световна война” бе удостоена и г-жа МАЛИНКА МАРИНОВА директор на ПГ по туризъм “Алеко Константинов”Плевен.ЧЕСТИТО.

При тържествена обстановка днес във военния клуб в Плевен бяха отличени български граждани, училища и читалища за…

Публикувахте от Ianko Iantchev в Четвъртък, 8 октомври 2020 г.

От 16.9.2020 стартира класна стая на открито в двора на училището. Професионална гимназия по туризъм “Алеко Константинов”, гр. Плевен. Учениците с ентусиазъм приеха идеята. Ангажираността по време на часовете се повиши многократно. Учениците с удоволствие се наслаждават на часовете на открито.


На 11 септември 2020 г. в Художествена галерия „Илия Бешков“ в Плевен бяха отличени 39 младежи, постигнали бронзово ниво на Международната награда на херцога на Единбург в България. Любомира Велчева, изпълнителен директор на Наградата в България лично връчи значки и сертификати на младежите, които през последните шест месеца са преминали през програмата и са развили ключови житейски и лидерски умения. 

Ученици от професионална гимназия по туризъм “Алеко Константинов”, гр. Плевен, се включиха в церемонията по награждаването. Предстои им защита на сребърно ниво. Да им пожелаем успех и попътен вятър в приключението, наречено “Наградата”.

Как протече цялата церемония и подробностите, свързани с нея, може да прочетете тук.


Инициатива: Книга вместо букет в първия учебен ден

Уважаеми родители и ученици,

приканваме Ви да се включите в инициативата “Купи 1 книга. Дари я на своето училище”, зад която стои идеята на 15 септември – първия учебен ден учениците да донесат в училище книга вместо букет с цветя.

С този символичен акт те ще покажат своето отношение към литературата и към книгите, ще дадат своя принос към училищния живот и  допринесат за създаването на класни библиотеки – всеки клас ще има своя и книгите в тях ще са избрани от самите ученици.


Правила за поведение при COVID-19


СЪОБЩЕНИЕ

Откриването на учебната година за учениците от 8 клас на ПГ по туризъм “Алеко Константинов”
град Плевен ще се състои от 9.00 часа в двора на училището.
За другите ученици ще се спазва следния график:

ГРАФИК ЗА 15.09.2020
8 КЛАС – 09:00-10:30
9 КЛАС – 09:30-10:30- КОРПУС 2
10 КЛАС – 10:45-11:45
11 КЛАС – 10:45-11:45- КОРПУС 2
12 КЛАС – 12:00-13:00


Уведомяваме всички родители на новоприетите ученици в 8 клас,че на 10.09.2020 година от 18 часа ще се  проведе  родителска среща в сградатана ПГ по туризъм – Плевен.  

Във  връзка с епидемичната обстановка  и спазване на правилата за безопасност на родителската среща  ще  присъства само  един родител. Същият влиза в училището с маска и спазва  правилата за дезинфекция.                                                                        

от ръководството


От учебната 2020-2021 година, Професионална гимназия по туризъм “Алеко Константинов” преминава изцяло на електронен дневник. Платформата, която ще се използва е на “Школо“.