Новини

Национална седмица на четенето 22-26.10.2018г.

Smiley face
Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“, гр. Плевен се включи в Национална седмица на четенето, за да насърчи и повиши грамотността на учениците. Участието включи благотворителна акция – събиране на книги, щафетно четене, посещение на Регионална библиотека „Христо Смирненски“, изграждане на кът за обмен на книги-“Тук ти си героят“, както и инициативата „Прочети приказка съвместно с ……“

За сваляне: Седмица на четенето


Учебна евакуация

Smiley face

На 23.10.2018 г. в 14:50 часа в ПГ по туризъм „Алеко Константинов” бе подаден сигнал за учебна евакуация на учениците, педагогическия и непедагогически персонал след възникнал пожар. В рамките на 3 минути ученици, учители и служители се евакуираха през съответните изходи и се събраха на определения сборен  пункт.

Присъстваха служители от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Плевен, които демонстрираха възможностите на противопожарния автомобил.  Инспектор Александър Бетов припомни правилата, които всеки трябва да спазва при настъпило бедствие.

Евакуацията е част от планираните мерки за подготовка за адекватна реакция  при реално възникнала критична ситуация.


„Достъп до добра храна“

Smiley face
Ученици от ПГ по туризъм „Алеко Константинов“ – град Плевен участваха в инициативата „Достъп до добра храна“ на фондация „Българска местна традиция“. Организира се училищен мост между гимназията и малките прекрасни деца от ОДГ „Дружба“. Всички заедно се забавляваха в ученето за значението на храната и най-вече на плодовете. Учениците подготвиха занимателни игри и направиха един прекрасен весел празник на храната.

Друга група ученици посетиха ЕТ „Лазарова“ в град Славяново, за да се запознаят с технологията на производство на мляко и млечни продукти. Те дегустираха продукти от производството на фирмата.

Снимки от „Достъп до добра храна“

Презентация от „Достъп до добра храна“

Родителска среща

Родителската среща за 8 клас – новоприети ученици ще се проведе на 11. 09. от 18 часа в училище. Стаите са както следва:

8 А -305 стая, 8Б – 306 стая, 8В – 307 стая, 8Г – 308 стая


ГРАФИК за провеждане на приравнителните изпити през септемврийска сесия на учебната 2017/2018 година Професия Хотелиер, специалност Организация на хотелиерството


СПРАВКА за свободни места за ученици през учебната 2018/2019 година