Новини


Провеждане на часове по ЗБУТ свързани с пожарната и аварийна безопасност на ученици от 9 клас на ПГ по туризъм „Ал.Константинов“ със съдействието на специалисти от РСПБЗН – Плевен. Часовете преминаха много увлекателно в реална среда като служителите разясниха на практика начина, средствата, уредите и системите за гасене на пожар.Благодарим на инспектор Александър Ветов и неговите колеги от РСПБЗН-Плевен за компетентното представяне на темата, високия професионализъм и сътрудничеството с нашата гимназия.


На 25.10.2019 г. се проведе интердисциплинарен интерактивен урок на тема „Математика и информационни технологии в помощ на географията.“. Учениците обединиха създаването на графики на функции по математика и диаграмата за популацията на населението на планетата Земя в интерактивна графика, създадена с помощта на компютрите.


Дни на отворени врати

Учениците от клуб „В света на професиите“ при ПГ по туризъм „Алеко Константинов“ се включиха в „Седмицата на професионалните умения в България“. В мероприятието „Ден на отворените врати“ осмокласниците се запознаха с възможностите за реализация след завършване на гимназията от по – големите учениците на 10 А клас.  След това посетиха клуб „Кариера“ и разкриха възможностите за кариерно ориентиране в училище и развиване на своите  предприемачески умения.


На 16.9.2019 професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ даде старт на новата учебна 2019-2020 година. Ученици, всеотдайните им учители, развълнуваните родители и гости посрещнаха знамето на училището. Новата учебна година бе официално открита от директора на училището, г-жа Малинка Маринова. В своето тържествено слово тя поздрави всички присъстващи, като им пожела успешна и ползотворнаучебна година, изпълнена с позитивизъм и копнеж към знание. Тя отново благодари на благотворителната фондация „LightSource Charity“. Благодарение на нея, училището е с изцяло обновен интериор. Цялото лято доброволчески екипи от учители, учиеници и родители неуморно работиха, за да успеят навреме да приключат с проекта „Обичам моето училище“. Г-жа Маринова раздаде благодарствени грамоти и награди за всички ученици, които доброволно се включиха в разкрасяването и обновяването на своето училище.

На добър час!


Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ има удоволствието да обяви откриването на учебната година на 16.9.2019 г. от 10.30 часа.ДО
ЧЛЕНОВЕТЕ
НА ОБЩЕСТВЕНИЯ СЪВЕТ
В ПГ ПО ТУРИЗЪМ “АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ“
ГРАД ПЛЕВЕН

П О К А Н А 

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

       Във връзка с осъществяването на дейности на Обществения съвет, Ви каня на заседание., което ще се проведе на 12.09.2019 г.  от 17.30 часа в дирекцията на училището  при следния дневен ред:

Запознаване и съгласуване на училищните учебни планове за учебната 2019 г./2020 г..
Докладва: В.Лазарова, ЗДУД
Информация за осъществения план-прием за учебната 2019 г./ 2020 г.
Докладва: Директор
Дискутиране и одобряване на необходимата документация за стартиране на новата учебна година
Докладва: М.Маринова, директор

С уважение,

Тодорка Калинова
Председател на ОС към ПГ по туризъм „Ал.Константинов“, Плевен


Завършихме успешно с поставянето на тапетите в ПГТ „Алеко константинов“ – гр. Плевен по проекта „Обичам моето училище“. Обновените класни стаи и фоайета очакват своите ученици. Пожелаваме и на всеотдайния екип от учители и на учениците – красотата и вдъхновението което имат винаги да съпътства техния живот.


Уважаеми ученици и родители,

Пред прага сме на новата 2019/2020 учебна година, която ще бъде изпълнена с много предизвикателства.

Във връзка с организацията на предстоящата година ще се проведат родителски срещи от 18.00 часа, както следва:

8 клас – 10.09.2019 г. (вторник)

9 и 10 клас – 11.09.2019 г. (сряда)

11 и 12 клас – 12.09.2019 г. ( четвъртък).

Очакваме Ви!